Naar de inhoud Naar de footer 15 juni 2024 Julianapop logo- Julianapop in 9 kleuren, omringd met honderden gekleurde driehoeken
Frenna Boss fashionshow

Frenna & The Gang

Zanger, rapper, event organisator en labelbaas Frenna behoort tot de top van de Nederlandse scene en heeft in zijn relatief korte muzikale carrière al veel mijlpalen aangetikt. De geboren Haagse rapper brak als onderdeel van de rapformatie SFB (Strictly Family Business) in 2014 definitief door. Tegenwoordig is Francis Junior Edusei, zoals hij eigenlijk heet, met meer dan twee miljoen Spotify luisteraars per maand ook als soloartiest zeer succesvol. Maar ook heeft hij al vele succesvolle samenwerkingen op zijn naam staan met o.a. Broederliefde, Jonna Fraser, Lil’ Kleine, Kraantje Pappie en Snelle. Dat wordt 15 juni maximaal genieten van ‘My Love’, ‘Energie’, ‘Verleden Tijd’, ‘Speciaal’ en nog veeeeeel meer lekkere hitjes. En… hij komt niet alleen; z’n gang komt mee!

Mijlpalen

Frenna scoorde meerdere nummer-1 hits en wist met zowel zijn derde album ‘Francis’ als vierde soloalbum ‘’t Album Onderweg Naar ‘Het Album’’ in korte tijd de platina status te behalen. Met ‘Francis’ wist de topartiest de meest begeerde muziekprijs binnen te slepen, namelijk een Edison Pop Award. Ook verbrak Frenna in 2018, samen met collega artiest Lil’ Kleine, het tot dan toe gevestigde Spotify-record voor meeste streams in vierentwintig uur met de single ‘Verleden Tijd’.

Als klap op de vuurpijl verkocht Frenna met SFB maar liefst twee keer de AFAS Live Amsterdam uit in slechts tien minuten tijd. Dit is een uitzonderlijke prestatie, zeker gezien het feit dat de rapformatie op dat moment al meer dan twee jaar niet meer gezamenlijk muziek had uitgebracht. Vlak hierna volgde dan ook de langverwachte plaat ‘Reset The Levels IV’. SFB heeft hiermee een oud tijdperk afgesloten om weer aan een nieuwe te beginnen. Dit deden ze met hun grootse indoor show ooit in de Ziggo Dome Amsterdam eind december 2022. Nu is Julianadorp aan de beurt!

WAAR? Hoofdpodium
HOE LAAT? 16.25