Naar de inhoud Naar de footer 15 juni 2024 Julianapop logo- Julianapop in 9 kleuren, omringd met honderden gekleurde driehoeken

Froukje

De 21-jarige zangeres Froukje Veenstra, kortweg Froukje, beklimt met haar nummers ‘Ik wil dansen,’ ‘Onbezonnen,’ en ‘Niets Tussen’ razendsnel de Nederlandse hitlijsten. Ook ‘Nooit Meer Spijt’ samen met S10 gooit hoge ogen. Omdat haar carrière tijdens de coronatijd voor de wind is gegaan, heeft ze vaker opgetreden zonder dan mét publiek. Gelukkig komt daar nu verandering in en kan ze sinds vorig jaar al haar werk eindelijk live ten gehore brengen. 

Successen

In haar korte carrière heeft Froukje al vele prijzen in de wacht gesleept, waaronder maar liefst 2 keer Song van het Jaar. Zowel in 2021 als in 2022 mocht de singer-songwriter de prijs in ontvangst nemen, wat haar tot één van de succesvolste popzangeressen van Nederland maakt. Ook nam ze eerder al een Buma Award en Edison in ontvangst en wordt ze getipt als één van de veelbelovendste artiesten voor 2023.

Afgelopen jaar verscheen haar tweede EP ‘Uitzinnig’, met onder andere ‘Zonder Gezicht’ en ‘Niets Tussen’. Ook op deze EP heeft Froukje alle teksten en muziek zelf geschreven. Ze speelde deze zomer op zo’n beetje élk groot festival waaronder Pinkpop, Best Kept Secret en Lowlands. Haar eigen tourshows verkochten allemaal razendsnel uit en in het najaar van 2022 bekroonde ze haar jaar met uitverkochte AFAS Live show. Reden genoeg dus om haar uit te nodigen op ons mooie festival!

WAAR? Hoofdpodium
HOE LAAT? 14:45